EL NOSTRE EQUIP

Els membres del nostre equip compartim una manera de treballar comú. Un cop rebem la demanda iniciem un procés d’avaluació i us oferim la nostra opinió respecte a la idoneitat o no de rebre tractament amb nosaltres . En cas afirmatiu marquem una temporalitat i uns objectius que es van reevaluant durant el procés fins l’alta terapèutica.

direcció i coordinació

CARME MONTSERRAT AGUADÉ

Directora del Centre Psicoterapèutic Espai Jonc.

Psicoterapeuta. Psicòloga General Sanitaria (Col. Num.13779). Doctorat en Salut Mental en Assistència Primària i especialitzada. Formació en Psicoteràpia Psicodinàmica de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver. Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica amb nens i adolescents.

Experiència laboral: Beca predoctoral atorgada per la Fundació Marató de TV3 per treballar l’Institut de Recerca i Ciències de la Salut (IRCIS) en el camp dels trastorns mentals severs.

Investigadora a l’Hospital Psiquiàtric Universitari Institut Pere Mata de Reus. Psicòloga al servei laboral de la Fundació Pere Mata al Centre Especial de Treball per a persones amb discapacitat. Practica clínica en centre privat que va fundar fa 17 anys: Centre de Psicologia Mèdica i Psiquiatria CEPMIP (ara ampliat i reconvertit en Espai Jonc).

Membre de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats del Terrorisme (UAVAT)

GRUP DE PSICOLOGIA I PSICOTERAPIA

NÚRIA BALART SALORT

Psicoterapeuta. Graduada en Psicologia, menció en psicologia clínica (Col. Núm. 23444). Màster Universitari en Psicologia General Sanitària.

Experiència laboral: Investigadora al Centre de Formació i Recerca Carrilet de Barcelona. Pràctica clínica a la Unitat de Salut Mental de Collblanc (CSMA) de Barcelona. Pràctica en centres privats com a psicòloga, atenent casos d’infants, adolescents i adults. Tècnica al Servei Tècnic de Punt de Trobada familiar.

NÚRIA FONOLL MASALIAS

Graduada en Psicologia, menció en psicologia clínica (Col.Núm. 26645). Postgrau d’orientació Psicoanalítica de nens i adolescents. Especialista en la Construcció de la Identitat de Persones Adoptades. Formada en EMDR (Eye Movement Desensibilization & Processing) pel tractament del trauma i en acompanyament d’infants i joves en les pèrdues.

Experiència laboral: pràctica clínica en atenció individual i grupal a la Unitat de Psicoteràpia Psicoanalítica Infantil i Juvenil (UPPIJ) del Grup Sant Pere Claver de Barcelona. Psicòloga i membre de Psicòlegs sense Fronteres atenent a adults amb risc d’exlusió social o amb pocs recursos econòmics i en situació psicològica crítica al Centre Residencial d’Inclusió (CRI) de Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona. Col.laboradora al centre Espai Jonc on atenc a poblacio infantil i juvenil i a les seves famílies.

JACKIE LLAMES NIETO

Psicoterapeuta. Psicóloga General Sanitaria (Col. 10775). Llicenciatura en Psicologia. Facultat de Filosofia i Lletres de Tarragona. Universitat de Barcelona. Màster en Psicoteràpia Analítica Grupal. Fundació OMIE. Universidad de Deusto. Màster en formació en Psicoteràpia Psicoanalítica amb nens i adolescents. Centro de Diagnóstico de Barcelona. 

Experiència laboral: Pràctica clínica en centres privats des d’any 1999. Inicialment psicoteràpia individual a població infantil i juvenil amb diagnòstic i posterior tractament i a nivell grupal amb col·lectiu addiccions i ansietat. Posteriorment teràpia individual a adults

MARINA MASIP ALCARAZ

Graduada en Psicologia en menció en Psicologia clínica (Col.Num. 27039). Cursant el Màster en Psicologia General Sanitària, Postgrau en Psicoteràpia d’orientació Psicoanalítica de nens i adolescents, curs de formació en Reeducacions Psicopedagògiques.

Experiència laboral: Pràctica clínica al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Reus, Pere Mata. Intervenció en el Suport Intensiu per a l’Escolarització Inclusiva (SIEI) d’una escola, atenent als alumnes amb necessitats educatives especials. Col·laboradora en el centre Espai Jonc, on des de la pràctica psicopedagògica i clínica atenc a població infantil i juvenil i a les seves famílies.

ELISA MICCIOLA

Psicoterapeuta. Llicenciada en Psicologia (Col. Num. 21570) (UAB) i en Criminologia (UIC). Màster en Investigació en Psicologia (UNED) i Màster en psicologia forense i criminal (UB). Doctorada en Psicologia al Departament de psicologia Clínica i Psicobiologia (UB).

Experiencia laboral: Personal extern de la Universitat de Barcelona, Facultat de Psicologia. Membre del Torn d’Investigació Professional (TIP) del COPC. Psicòloga forense i psicoterapeuta especialitzada en violència en l’àmbit privat.

Membre de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats del Terrorisme (UAVAT)

Àrees d’intervenció: posttraumàtica, mediació familiar, psicoteràpia adults i nens.

AURORA PLANA HERNÁNDEZ

Psicoterapeuta. Psicòloga General Sanitària ( Col. Núm 14994 ) Màster en Psicologia Clínica de la Salut. CAP ( Certificat Aptituds Pedagògiques ) Formació especialitzada en Teràpia en Dol i Pèrdues (salut, parella, feina, finals de vida i mort) Formació en Psicomarcacologia i clínica (Copt). Psicoteràpia Psicoanalítica amb Nens i Adolescents. Postgrau infantojuvenil.

Experiència laboral: Treballant des de fa 13 anys en la Unitat de Gent Gran Activa de Tarragona. Psicòloga al Cap Muralles, en la Unitat de Dol i Pèrdues (Teràpia individual i grupal) des de l’any 2013. En el mateix centre faig teràpia individual i grupal en usuaris amb deterior cognitiu i suport/ intervenció psicològica als familiars. Membre del grup de treball de Dol i Pèrdues del COPT. Membre del Torn d’ofici en Dol o Pèrdues del SERFUMT (Serveis Funeraris de Tarragona) Docent a la FURV impartint curs teòric-pràctic: Elaboració de Processos de Dol i Pèrdua. Dirigit a professionals de la salut. Mediacions familiars des de l’any 2013.

MARTA RIÓN SALLA

Psicoterapeuta. Graduada en Psicologia (Col.Num. 14542)i mestratge en Teràpia Familiar Sistèmica. Formació en Psicoteràpia Psicoanalítica amb nens i adolescents i formació en intervencions terapèutiques en dol i altres pèrdues.

Experiència laboral: Treballant des de fa 17 anys en la consulta privada com a Psicoterapeuta Familiar a Tarragona, atenent casos d’infants, adolescents, adults i grups familiars. I des de fa 10 en el camp de la infància i l’adolescència, treballant les dificultats individuals, habilitats parentals i dinàmica familiar en el Consell Comarcal del Tarragonès.

IRMA TARRÉS I MASSANÉS

Psicòloga General Sanitària (Col. Num. 24815) Llicenciada en Psicologia Clínica per la Universitat de Barcelona. Postgraduada en Psicoteràpia Psicoanalítica Breu Focal per la Universitat Ramon Llull de Barcelona a la Fundació Vidal i Barraquer. Tècnica superior en PRL especialitat en Ergonomia i Psicosociologia Aplicada. Formada en Assessorament Sistèmic Integratiu i Constel·lacions familiars i sistèmiques a BETH Centre d’Assessorament en Sistemes Humans.

Membre del Grup de Treball de Dol i Pèrdues del COPT. Membre del Grup de Treball de Teràpies Narratives i Integradores del COPT.

Psicòloga assistent al Servei de Psicologia Clínica de la Fundació Puigvert durant dos anys. Psicoterapeuta en sessions individuals i/o grupals en consulta privada. Tractaments per millorar trastorns del comportament i de les emocions, trastorns afectius, trastorns neuròtics, secundaris a situacions estressants (ansietat, fòbies) i somatomorfs

Amplia experiència en l’àmbit de l’orientació professional en diferents programes de la Diputació de Barcelona i del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, assessorant a joves i adults a reorientar-se en èpoques de canvis vitals, afavorint la presa de decisions. Ajudant a les persones a resoldre conflictes, superar fets dolorosos i tornar a trobar sentit a la vida, descobrir el propi potencial, millorar les relacions en l’àmbit personal i laboral.

MAR VÁZQUEZ VELASCO

Psicòloga especialitzada en atenció primerenca (Col.Num.16488) Formació bàsica en Teràpia Familiar sistèmica. Màster en psicoteràpia Psicoanalítica per nens i adolescents. Especialitzada en la Tècnica en observació de bebès amb el mètode Esther Bick. Curs de formació i acreditació clínica i d’investigació en els diagnòstics dels Trastorns d’Espectre Autista. Psicoteràpia Psicoanalítica amb nens i adolescents.

Experiència laboral: Psicòloga al Centre de Desenvolupament infantil i Atenció Precoç des de l’any 2010, i exercint de coordinadora els últims 6 anys.

NEUROPSICOLOGIA

LORENA MORENO SAMANIEGO

MSc Neuropsicologia i Psicòloga General Sanitària (número de col·legiada:20286). Doctora en psicologia per la URV. Màster en neuropsicologia per la UOC.Màster en Salut Mental: investigació en psiquiatria, neurotoxicologia i psicofarmacologia per la URV.Certificació com a Professional Capacitada del programa GuttmannNeuro Personal Trainer® per l’Institut Guttmann. Membre de la Societat Catalana de Neuropsicologia.

EXPERIÈNCIA LABORAL

Psicòloga adjunta al Centre Sociosanitari Monterols realitzant tasques d’avaluació i intervenció neuropsicològica dels pacients ingressats, així com rehabilitació cognitiva dels dèficits associats a malalties neurològiques (dany cerebral adquirit per ictus, traumatismes cranioencefàlics etc, malalties neurodegeneratives, demències) i en general de totes les patologies que cursen amb deteriorament o dèficit cognitiu.

Psicòloga de Natura Residencial realitzant tasques d’avaluació i intervenció tant amb els residents com amb els pacients de Centre de Dia i les seves famílies.

Investigadora de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) Neurociències i Salut Mental (Grup SGR/CIBERSAM Genètica i Ambient)/ Hospital Universitari Institut Pere Mata durant més de 10 anys. Participació en projectes nacionals i internacionals. Autora de diversos articles científics relacionats amb aquests projectes.

Lorena en Doctoralia

dietètica i nutrició

CATHERINE TRENCHS INGE

Graduada en Nutrició Humana i Dietètica (Col. Num CAT001105) Posgrau en Nutricio i Dietetica .Dietètica aplicada a l’activitat física i l’esport. Especialitzada en nutrició infantil.

Experiència laboral: Consulta privada en diferents centres mèdics. Col.laboradora al centre Espai Jonc treballant a partir de l’assessorament nutricional i la realització de plans nutricionals personalitzats per a la pèrdua de pes, dietoteràpia segons patologia (hipotiroïdisme, diabetis, obesitat, dislipèmies, al.lèrgies i/o intoleràncies alimentaries)  Alimentació durant l’embaràs, lactància i etapa infantil. Tractament psico nutricional per l’abordatge de la relació amb l’alimentació. Experta en nutrició esportiva elaborant pautes adaptades a l’esportista i als seus objectius.

Participació en projectes de reeducació nutricional i benestar social en escoles a partir de xerrades nutricionals per a diferents edats en nens, mares i pares, Elaboració de menús i valoracions nutricionals escolars i per a empreses.

grup de mediació

LILIANA CARBALLO SARDEGNA

Mediadora. Postgrau en Mediació Familiar any 2008 i Mediadora Especialitzada en l’àmbit del Dret Privat no familiar- any 2010. Formació en Coaching i Coaching Sistèmic , Formació en Intel·ligència Emocional i Programació Neurolingüística (PNL). Experta en intervenció amb dones víctimes de violència de gènere.

Diplomada en Treball Social (col. 6503).Tècnica Superior en Educació Infantil . Tècnica Superior en Integració Social. Pèrit social com a mitjà de prova en el procés judicial.

Experiència laboral: Mediadora familiar i en Dret Civil per el Departament de Justícia des de fa 10 anys. Treballadora social del servei d’intervenció especialitzada a Tarragona des de l’any 2009. Experiència com a Professora nivell inicial 17 anys.

SÍLVIA CUNILLERA PONS

Psicòloga Col.legiada (número 26235)

Mediadora habilitada i inscrita al Registre del Centre de Mediació de Dret Privat de la Generalitat de Catalunya. Membre del Grup de treball de Mediació i Resolució de conflictes del COPC i del Punt SIM: Servei  d’informació Mediadora del COPC.

Postgrau en Mediació i Gestió de Conflictes organitzat i homologat pel Departament de Dret Privat, Processal i Financer de la URV. Mediadora especialitzada en l’àmbit del Dret Privat (mediació social, comunitària, organitzacions, empresarial i habitatge) i en l’àmbit del Dret Familiar.

Experiència laboral:Pràctiques com a mediadora al Servei de la Unitat de Mediació de la Guàrdia Urbana UMIRC la qual ofereix el servei de prevenció, intervenció i mediació i pràctiques restauratives e conflictes comunitaris, familiars, escolars, grups de joves.

Pràctiques de diagnosi i intervencions en el Servei de Mediació Nocturna contractada per la consultoria Portacabot, en l’àmbit comunitat veïnals, grup de joves, organitzacional del sector Oci Nocturn i associacions empresarials, administració pública i en col·laboració amb la Policia.

MONTSE LLADÓ ARMENGOL

Mediadora. Llicenciada en dret per la Universitat de Lleida ( UdL). Advocada col·legiada al Il·lustre Col.legi d´advocats de Tarragona num. 2066, especialitzada en dret de família, menors i violència masclista. Postgraduada en mediació familiar per El Consell de l´Advocacia Catalana , l´any 2011. Postgraduada en mediació en dret Civil privat per El Consell de l´Advocacia Catalana l´any 2013. Formació en Intel·ligència Emocional i Programació Neurolingüística (PNL)

Experiència laboral: Mediadora del Departament de Mediació de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2011. Advocada assessora del Servei d’intervenció especialitzada de la Generalitat de Catalunya ( SIE) a Tarragona des de l’any 2012, i advocada en exercici en temes de família, matrimonial, violència masclista i menors.

mindfulness

ANNA PLASENCIA ALPERT

Diplomada en Treball Social. Postgrau en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials. Postgrau en el sistèmic aplicat a les famílies, formació en intervenció Sistèmica.  Pèrit Social com a perit i testimoni judicial. 

Coach especialista en Coaching i Practitioner en PNL, i Mindfulness per l’ Escola de D’Arte Human & Business School Universitat de Madrid.  Màster en Intel·ligència Emocional i Coaching. Postgrau en Coaching, PNL i lideratge d’ equips.

Títol Superior Universitari en Mindfulness i Gestió Emocional per l’ Universitat La Salle.

Experiència laboral: Treballant des de fa 10 anys en el camp de la infància i l’adolescència, treballant les dificultats individuals, habilitats parentals i dinàmica familiar en el Consell Comarcal del Tarragonès.

Al llarg de l’ experiència en l’àmbit privat com a Coach he contribuït en impartir tallers i Programes basats en el desenvolupament, motivació, formació a nivell grupal, d’empreses, i sessions particulars per acompanyar-vos a descobrir el gran potencial que cada persona té dins, els seus recursos i com utilitzar-ho per aconseguir tot allò que es proposa, els seus objectius i somnis.

Experta en Mindfulness basat en impartir tallers i sessions grupals, empreses i particulars. Fonamentalment experimentar un coneixement en un mateix, saber qui ets, quines són les teves necessitats i descobrir si estan cobertes, saber qui ets i com estàs posicionat en la vida. En definitiva, prendre consciència d’on estàs i cap a on vas. L’auto-engany no ha de formar part de la teva vida, prendre coherència de qui ets i qui vols ser per arribar on vulguis.

fisioteràpia

VANIA MORENO SAMANIEGO

Fisioterapeuta. Graduada en Fisioterapeuta especialitzada en sol pelviài fisioteràpia esportiva i readaptació. Estudis de Formació Professional en Educació Física (grau mitjà i superior).​

Formada en ATM (articulació temporomandibular); fisiotestética (mesoterpia corporal); terpia manual; disfuncions posturals, higiene postural ì exercicis hipopressius; fisioteràpia invasiva (punció seca).​

​Experiència laboral: Readaptadora física, entrenadora personal i fisioterapeuta clínica en centres esportius. Classes de hipopressius, pre i pospart, tractaments de sol pelvià en dona esportista i post part. Fisioterapeuta estètica en centres de bellesa. Experiència com a tècnica esportiva d’activitats aqüàtiques, cicle indoor i sala fitness.