Día Mundial del Parkinson

L’onze d’abril es celebra el #DíaMundialDelPárkinson i des d’Espai Jonc – Centre Psicoterapèutic ens volem sumar a la campanya #SeñalesInvisibles que han posat en marxa les associacions i la Federación Española de Párkinson @feparkinson .
L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar a la societat sobre l’impacte de la malaltia a la vida diària dels pacients.
El tremolor i els símptomes motrius en general són els més coneguts del Parkinson, tot i que hi ha molts altres símptomes que són poc coneguts i provoquen molta incapacitat al pacient. El fet de que siguin desconeguts pot portar a dificultats en el diagnòstic així com en l’aplicació del tractament adequat.
.

Entre aquestes senyals invisibles es troben els símptomes cognitius i neuropsiquiàtrics (deteriorament cognitiu, ansietat, depressió, apatia i al·lucinacions), els trastorns del son (conducta del son REM, somnolència diürna, síndrome de cames inquietes), la disfunció autonòmica (urgència urinària, incontinència nocturna, hipotensió ortostàtica, disfunció erèctil, hiperhidrosi), els símptomes gastrointestinals (salivació excessiva, disfàgia, estrenyiment, canvi en el sentit del gust) i altres com la fatiga, la hiposmia i les alteracions visuals i sensitives.
.

Els símptomes invisibles afecten al dia a dia del pacient en tasques senzilles com escriure o comunicar-se amb els altres, el que limita les relacions socials i la seguretat del pacient en front a la societat.
Aquests dies de confinament us animem a continuar amb la rehabilitació cognitiva des de casa per tal de mantenir el funcionament en la vida diària.
Per més informació consulteu la web http://www.señalesinvisibles.com

Dra. Lorena Moreno Samaniego
Psicòloga sanitària
MSc. Neuropsicologia
Nº col. 20286
Tlf. 722 233 149

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.